Na zalogi
Nežna rastlinska nega in farmakopejska kakovost za kozmetične ter farmacevtske formulacije.
Rafinirano mandljevo olje (Almond Oil Refined Ph. Eur.) je visokokakovostno rastlinsko olje, pridobljeno iz zrelih semen mandljevca (Prunus dulcis). Zaradi svoje nežne teksture, dobre mazljivosti in negovalnih lastnosti je ena najbolj priljubljenih sestavin v kozmetiki.
Odlikuje ga visoka vsebnost nenasičenih maščobnih kislin, predvsem oleinske in linolne kisline, ki prispevata k njegovim odličnim negovalnim lastnostim.
Zaradi svoje nežne teksture, dobre mazljivosti in sposobnosti mehčanja kože je mandljevo olje priljubljena sestavina kozmetičnih izdelkov, hkrati pa predstavlja pomembno pomožno snov v farmacevtski industriji.
Ključne prednosti
Področja uporabe: kozmetična industrija, farmacevtske formulacije, masažna olja, kreme, losjoni, balzami, izdelava mil ter nega kože in las.
INCI: Prunus Amygdalus Dulcis Oil
CAS: 8007-69-0 / 90320-37-9
Shranjevanje: Hraniti v dobro zaprti embalaži, zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo in toploto.
Opozorilo: Osebe z alergijo na mandlje naj pred uporabo preverijo primernost izdelka.